Policie ČR: Hospodaření Dukly je v pořádku. Dršata se má omluvit
16.5.2014 - http://jihlavske-listy.cz/clanek15223-policie-cr-hospodareni-dukly-je-v-poradku-drsata-se-ma-omluvit.html




Úvodní slovo Bedřicha Ščerbana
Vážení sportovní přátelé, vítám Vás na svých osobních stránkách, které jsou vlastně reakcí na nespočet žádostí mých fanoušků, fanoušků klubu mého srdce HC Dukla Jihlava, ale i dalších lidí, kteří se zajímají o mé osobní pohledy na dění v současném hokejovém světě. Chtěl bych se zde vyjadřovat k věcem, které mě zaujmou a to nejen k těm, které souvisí s mojí prací jednatele hokejového klubu, ale i k dalším zajímavým zprávám z hokejového světa.

Rád bych také podotknul, že zde uveřejněné názory a pocity jsou pouze a jen mé osobní a nelze je spojovat s oficiálními stanovisky klubu HC Dukla Jihlava.

Věřím, že se vám mé stránky, potažmo názory, budou líbit a že se na ně budete rádi vracet. B.Š.

Blog
12.12.2018 21:21
Chuť moci a privilegované postavení v novinářském světě.

K pochopení podstaty a důvodu článku od slečny Streichsbierové je nutná krátká sondáž do minulosti. Dukla Jihlava je mediálně velmi cenný zdroj informací. Je proto výhodou mít tam svého zpravodaje. To byl případ novinářky MF DNES a iDNES slečny Streichsbierové. Pracovala na Dukle jako PR a zároveň pro MF DNES a iDnes. Rozhodovala o tom, komu a kdy pustí informace, tedy i do konkurenčních novin. Velká výhoda mít vše z první ruky a ovlivňovat informační tok ke konkurenci. Když musela Duklu opustit, redakce MF DNES tak přišla o tento zdroj informací, exklusivitu. Druhá výhoda je finanční. Za stejnou nebo podobnou práci (článek, nebo osa článku, se dá použít na webu i v novinách) inkasujete odměnu dvakrát. Jste placen za stejnou, nebo velmi podobnou práci, ze dvou zdrojů. Jak moc to bylo pro ni cenné, mi potvrdila i slova na rozloučenou. Ve zkratce řečeno mi bylo naznačeno, že mne sestřelí z funkce jednatele.

Následovala řada událostí a tendenční... [ zobrazit celý ]